Standartlaşmış reklam ve tanıtım paradigmanızı kırın!..

Yorum yapılmamış Share:

Dünya’da reklamcılık sektöründe önemli bir yere sahip olan Digital Signage teknolojisi artık Türkiye’de de hızlı bir şekilde yayılıyor. Bugüne kadar firmalar ekonomik durumlarına göre belirledikleri bütçelerle reklam çalışmalarını yaptılar. Dönem dönem reklam bütçeleri çok yüksek rakamlara ulaştı. Özellikle televizyonlar için hazırlanan görüntülü reklamlar artık küçük çaplı film prodüksiyonlarıyla yarışır hale geldi. Bütün bu yarış sürerken, Digital Signage, üreticilere düşük bütçelerle reklam ve tanıtım imkanı sunarak bu sektörleri zorluyor.


Digital Signage, sadece reklam ve tanıtım sektörüyle yetinmeyip, kuruluşlara kurumsal televizyon imkanı da sağlamaktadır. Düşük maliyetlerle sahip olabileceğiniz bu kurumsal televizyon kanalında hizmetlerinizi, promosyanlarınızı ve duyurularınızı duyurabilir aynı zamanda kurumsal kimliğinize uygun yayın akışlarıyla, hedef kitlenizle direk iletişime geçebilirsiniz. Bu sektörün en önemli özelliklerinden birisi de, kesinlikle sektör farkı gözetmemesidir.

Kendi kurumsal yazılı haberlerinizi yayınlayabildiğiniz gibi, kurumunuzun görüntülü tanıtınımını da yayınlayabilirsunuz. Arzu ettiğiniz takdirde yayınladığınız bu kurumsal haberlerin aralarına, güncel spor, sektörünüzle ilgili, ekonomi ve dünya haberlerini de serpiştirebiliyorsunuz. Böylece tüketici, kurumunuz ile ilgili haber ve görüntüleri seyrederken, bir yandan da diğer içerikleri seyrederek alışverişini eğlenceli ve zevkli hale getirebiliyor.

KIOSK’larla müşterileriniz mağazanızda kaybolmasın…
Bilgilendirmenin diğer bir boyutu olan KIOSK’lar (Dokunmatik Bilgi Ekranı) yine bu sistemin içerisinde sizlere sunulabiliyor. Bu sistemin kullanımı ise, sizi büyük bir dertten kurtarabilecek özelliklere sahip. Büyük mağazalarda genelde müşteriler, bütün yönlendirme tabelalarına rağmen, aradığı şeyi bulamıyor. Ve mağazadan, aradığı şeyi bulamamanın verdiği memnuniyetsizlikle ayrılmış oluyor. Bu sıkıntılardan kurtulmak için KIOSK sistemini mağazanın belirli noktalarına koyarak kurtulabilirsiniz. KIOSK’lara yüklenen haritalarla müşteriler reyonları çok daha rahat bulabilir, hatta reyonlar ile ilgili detaylı bilgiyi interaktif olarak kullanabilir duruma geçebiliyor.

Digital Signage’nin sizi en çok sevindirecek ve memnun edecek özelliği ise hizmeti veren şirketin ek olarak sağladığı prodüksiyon hizmetleri. Bu hizmetle, kurumlar katıldıkları televizyon programlarının görüntülerini hem canlı olarak, hem de daha sonraki günlerde tekrar şeklinde istedikleri kadar yayınlayabilmektedir. Ayrıca yeni mağaza açılışlarınız, canlı olarak yapacağınız duyurular, kurumunuz tarafından düzenlenen çekiliş, oyun ve eğlence tarzındaki organizasyonları da canlı olarak ve daha sonra tekrar olarak yayınlayabilme imkanına da sahipsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz interaktif hizmetler tamamen sizin tanıtım ve reklam işlemlerinizin geliştirilmesi ve istenilen amaca ulaşması için kullanılabilir. Fakat bütün bu tanıtımlar, reklamlar elemanlarınıza iyi bir eğitim veremedikten ve gerekli şekilde davranmalarını sağlayamadıktan sonra hiç bir artı özellik kazandırmayacaktır. Digital Signage, eğitim konusunda da size destek vererek bu problemi de gidermektedir. Yapmanız gereken elinizdeki bilgi ve dokümanları sisteme yükleyerek ekrana aktarmak.

Düşük bütçeyle kaliteli hizmet…
Yukarıda sıraladığımız özelliklere sahip bir sistemi kendi kurumunuza kurmak ise çok kolay. Yapmanız gereken, düşük bir bütçe ayırarak sistemi satın almak. Emin olun ki, o ayırdığınız küçük bütçenin karşılığı size yüklü miktarda geri dönüş yapacaktır. Siz maddi yönden böyle bir kazanç sağlarken, aynı zamanda müşterilerinize de eğlenceli ve güzel vakit geçirttirmiş olacaksınız. İşin teknik kısmında ise sizin hiçbirşey yapmanıza gerek kalmıyor. Firma her noktaya teker teker kurulumları yapıyor ve sistemin kullanımını anlatarak sistemi devreye sokuyor.

İçerik yönetimi
İçerik yönetiminin kullanımı ise size kalmış. İster kendiniz yönetim panelini kullanarak yönetebilir, isterseniz içerik yönetim işlemini tamamen firmaya bırakabilirsiniz. İçerik yönetimi demişken şunu da belirtelim. İçeriklerinizin seyredilme oranlarını görebilmeniz ve raporlayabilmeniz tamamen sizin elinizde. Firmadan isteyebileceğiniz ek bir hizmetle bu sistemi devreye sokabilirsiniz.

Takip sistemi
Gelelim takip sistemine. Ekranlarımdaki içerikler düzgün çalışıyor mu? Bilgisayarlarda problem var mı? Yayınlarımın son durumu ne? Bu gibi sorularla sizin ilgilenme boyutunuz sadece aylık veya haftalık, hatta günlük olarak rapor istemek. Digital Signage teknolojisini sağlayan firma bütün bu kontrolleri 24 saat boyunca yaparak, oluşan problemlere anında müdahele edebilecek donanıma sahipler.

Neticede; artık reklamcılık ve tanıtım sektöründe yeni bir çığır açılmış durumda. Her ne kadar reklam sektörü görsel ve basılı mecralarda devam etmeyi sürdürse de, Digital Signage bu interaktif sistemiyle diğer birçok alanda da bu sektörlerin önüne geçmeye başladı. Digital Signage interaktif uygulamalarıyla firmanızı teknolojik açıdan da güçlendirmek ve ürünlerinizi daha az maliyetle, etkin ve sağlıklı pazarlamak sizin elinizde.

İyi günler geçirmeniz dileklerimizle…

Previous Article

Teknolojinin esiri olmayın…

Next Article

Silverlight Yeni Bir Yol Ayrımı Mı?

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.