“Şimdi ne olacak?”

Yorum yapılmamış Share:

www.fatihoruc.com / 22 Aralık 2011

Mehmet Fatih Oruç

Dünkü yazımda gündemi meşgul eden Sarkozy’den ve Fransa’dan behsetmiştim. 


Nihayet bugün problem çözüldü Fransa nezdinde tabi. Meclis kanun teklifini çoğunlukla kabul etti. Senato’dan da onay çıkarsa sözde soykırım reddedilemeycek. Reddedenler de 45 bin euro ve 1 yıl hapisle cezalandırılacak.

Taslağın geçeceğine zaten kesin gözüyle bakılıyordu. Mesele bundan sonrası. Senato kabul edecek mi? Yoksa bir önceki kanun teklifinde olduğu gibi müdahele mi edilecek. Hatırlarsanız daha önce Sarkozy’nin kendisi engellemişti teklifi. Buna ek olarak uzmanların söylediklerine göre tatil nedeniyle teklifin geçirsiz olma durumu da varmış. Acaba Sarkozy’nin planı “ben geçirdim fakat gerisi benden çıktı” diyerek, hem Türkiye’yi hem Ermeni’leri memnun etme durumuna mı girecek. Veya her daim ortaya koydu Türk hoşnutsuzluğunu gösterecek mi? Cumhurbaşkanı Sayın Gül’ün telefonuna çıkmaması sanki işin sonuna kadar gideceğini de gösteriyor gibi.

Bütün bu duygularla haberleri takip ederken, Günün Yazarları bölümünde de yer verdiğimiz Fatih Altaylı’nın yazısına takıldı gözüm. Dikkatimi çeken bir noktaya getirmiş konuyu. Olduğu gibi aktarıyorum yazının bir kısmını.

“Şu Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı ben bildim bileli başğmızın ağrısıdır.
Bu artık bir işkenceye dönüştü.
Sürekli bir tehdit ve şantaj malzemesi olarak kullanıla kullanıla. Hani bizim sanıklar, poliste mecburen her suçu üstlenir ya işkencede.
“Ben yaptım lan, ben yaptım” der.
Bu da bende aynı duyguyu uyandırıyor.
Yeter ki, bu işkence, bu tehdit, bu süre giden şantaj bitsin diye.
Etseniz ne olacak, etmeseniz ne olacak!
Ermeniler tarafından öldürülen büyük dedemi, Ermeniler tarafından katledilmemek için Van’dan Diyarbakır’a kaçarken Bitlis’te atıyal uçuruma yuvarlanarak ölen büyük ninemi de geri getirmeyeceği gibi, ölen, öldürülen suçsuz Ermenileri de geri getirmeyecek bu yasa.
Getirse getirse Sarkozy’ye üç beş oy getirecek.
Ama Ermeni diasporasının elinden de müthiş bir silah gidecek.
Bundan sonra Fransa’da siyasetçilere neyle şantaj yapacaklar merak ediyorum.
“Türkiye’ye savaş açın mı diyecekler?”


Evet, bence Sayın Altaylı çok güzel özetlemiş. Gerçekten bundan sonra Ermeni diasporası nasıl bir baheneyle saldıracak?

Konu ile ilgili diğer garip olan bir durum ise tasarıyı meclise getiren milletvekili. İktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Marsilya milletvekili Valerie Boyer. Ortalıkta dolaşan iddialara göre Boyer Cezayir asılı imiş. Gel bir de buradan yak. Elin Fransızı, başka bir ülkenin meselesini, soykırım uyguladığı ülke asıllı bir kimsenin eliyle kurcalıyor. Garip, çok garip.

Türkiye ne yapıyor. Şu anda bilinen ilk tepki Büyükelçi’nin çağırılması. Bilinen şey, Büyükelçi’nin bu akşam veya yarın sabah Türkiye’ye istişare için geleceği.

Görelim bakalım neler olacak…

Previous Article

Abdülmecid Han

Next Article

“Kendi derdimize mi düştük?”

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.